Nyår

12/31/2012

1 Comment

 
Nyårsafton började med att göra mina timmar på jobbet och hjälpa de sjuka djuren. Va en rätt lugn dag så de va skönt =)
Imorrn e de påt igen, så bara hoppas de blir en minst lika bra dag =)

Eftersom Saga aldrig har "firat" nyår valde jag att vara hemma nu under kvällen då ja inte visste hur hon skulle reagera över alla rakerter å smällare. Kändes skönt å vara hemma där jag vet att hon är lugn och känner sig trygg!
Hon har sovit hela kvällen! Tittat ut genom fönstret en gång bara men mest av nyfikenhet.
Under promenaden va hon dragig i kopplet bara men ändå ingen direkt rädsla så de va skönt. Vincent va mer gnällig och orolig ute men inne ligger även han och sover.
Mina duktiga hundar!

Nu laddar vi för ett nytt grymt hundår med massa skoj träningar och förhoppningsvis nån tävling =)

Gott nytt hundår på er där ute!
 
Kan bara börja med å säga UNDERBAR DAG!
Kl 10.00 hämtade jag upp Amanda och får iväg mot Söråker och KlassArena för att möta resten av "skyddsgruppen".
Vi började med lydnad där vi nötte vidare på position och läggande under gång. Väldigt bra att de finns speglar på ena väggen så man ser ordentligt!

Sedan blev de dax för skyddet! Vi va ganska långt ner på startlistan så Saga fick sitta och "se å lär" =) Duktig tjej som hon e låg hon lugnt och tittade på! Behövde bara säga till 1 gång att hon skulle vara tyst (hon blev taggad när piskan lät hehe)
Sedan blev de äntligen hennes tur. De två tidigare gångerna hon har kört skydd har det vart Rikard som figgat men idag fick hon "leka" med Torbjörn. Han va rolig tyckte hon!
Jag är väldigt stolt och nöjd kan man lugnt säga! Min duktiga tjej! Hon är till oh från lite osäker på vad hon ska göra när både föremål och figg syns. Men för att vara 3e träningstillfället tycker ja hon löste de riktigt bra! och fina bett har hon!
Vi skyndar långsamt och ser framemot ett helt år med skyddet i "Ungdomssatsningen IPO 2013"

När alla de stora hundarna hade kört klart fick lille Vincent komma och ut och "leka" med Rikard!
Hahaha va vi skrattade! Han taggade till ordentligt och hade ordentliga bett! Han lyfte t.o.m från marken när han hade tagit sig ett bett och jag höll emot i kopplet!

Filmer från både Sagas och Vincent´s skydd finns att se här!
 
Inte hunnit skriva så mkt på bloggen nu under julen! Inte bra inte bra alls! men nu ska de kommas igång igen..
Vad har hänt då? Jo Team Laj, familjen Johansson har vuxit! Mammas jak russel hane Vincent fick följa med från Torsåker upp till Sundsvall nu efter julen. Hur länge han kommer stanna här är oklart. Men så länge han bor här så kommer han att tränas för ev tävling.
Skulle gärna vilja göra en lydnads 1a med honom men vi får se hur träningen går. Sen ev testa på agilityn.
Mamma och hennes man har inte haft den tiden att träna som dom har önskat därav så kan han inte så jätte mkt.
En tjej som oxå bor i torsåker har lånat Vincent med jämna mellanrum och tränat honom i lydnad och agility så lite grunder har han iaf! Så de känns bra!
Dock opålitlig i bla inkallning, så de får vi jobba mkt med innan vi kan göra så mkt mer. Även våran relation måste vi jobba med eftersom jag inte gjort så mkt mer än ngr promenader med han när jag har vart på besök hos mamma.

Han är en väldigt snabbtänkt hund som älskar att jobba! Så jag tror vi kan få riktigt roligt ihop!
Se om jag ändrar syn på terriers efter detta hehe. Jag har inte vart så jätte förtjust i terriers (förutom Leo då)

Vincent och Saga går jätte bra ihop! Ibland lite för bra. Då det är rätt jämngamla så blir de ofta en massa bus men nu börjar de förstå att man inte ska leka inne. Rätt mysigt och sött att hitta dom tsm i bädden sovandes!


Idag tog jag med mig Vincent till KlassArena i Söråker då Amanda och Tina + en massa andra människor med deras hundar skulle köra agility. Passade på att köra lite miljöträning/socialträning med grabben då han lätt går upp i varv bland andra hundar.
Han skötte sig riktigt bra! Lite gnäll och gruff till en början men efter lite "leta godis" "platsliggning" mm så han fick annat å tänka på så gick de bättre!
Från 13-16 va vi där så han va rätt slut körd i huvudet när vi åkte hemåt! Somande direkt i bilen oh så fort vi kom hem hoppa han upp i sängen brevid mig och somna! Jobbigt att använda huvudet =)
Imorrn ska vi till KlassArena igen men då med !skyddsgruppen" så då e de Sagas tur å få jobba. Vincent får följa med å köra lite socialträning på sidan av.


 
Så va de jul igen.. Ja e inte så mkt för julen egentligen men de e alltid skönt med ngr extra dagar ledig + att få träffa hela familjen då vi bor så utspritt i landet.
Åkte i lördas hem till mamma i torsåker för att vara här till på ons fm. Blir å fira jul med mamma, hennes man, lillebror,storebror med flickvän, lillesyrran och andra lillsyrran med pojkvän. Och självklart hundarna! Armani, Saga och Vincent.

i söndags packade jag in saga i bilen och rullade ner mot ramnäs för att överraska pappa och hans sambo eftersom ja sagt att ja inte skulle hinna hem till dom nått under julen. Glada blev dom, men mest å träffa saga tror jag hehe.
efter några timmar hos pappa drog jag vidare till västerås för att träffa niklas! Trotts att vi knappt ses nått å hörs nån gång ibland så är han fasiken bland dom bästa människorna jag känner! ingen kan få mig att le och må så bra som han!
du betyder så grymt mkt för mig niklas! (jag e bara dålig på å berätta de)
Vi bestämde iaf att nu ska de sparas pengar så vi kan åka utomlands tsm under en vecka här inom snar framtid! skulle verkligen behöva komma iväg å bara va!

idag på morgonen drog jag me lillbrorsan ut tsm me alla hundar för att låta dom leka av sig! Tog en sväng ut på åkern å lät dom springa å leka.
Vincent stack (han har inte fått lärt sig inkallning ordentligt än) och emil fick springa i högsnön efter han! När vi väl fick tag i han fick vi se vad han hade fått spår på.. 5 rådjur stod bara ngr hundara meter bort. TUR att vi fick tag i han !


Picture
Armani, Vincent, Saga
Fler bilder och uppdatering kommer senare =)
 
Full fart på jobbet idag men mellan 12-14 tog vi lunch alla tillsammans och blev bjuda på julmat av cheferna =) Mkt mysigt att få slå sig ner alla tsm och bara ta de lugnt en stund. Även de som är hemma och är mammalediga kom och njöt av den goda maten å det ännu "godare" sällskapet!
Vi fick även våran julklapp! Det blev en STOR julkorg med massa gott i ! Tack bästa cheferna Åse, Trond och Ulrik!
Picture
Mkt gott i julklapp !
Picture




Under jullunchen fick vi som sagt besök av de som är hemma och är mammalediga. Underbara Maria med sin snart 6 månaders son Alfred kom å mös! Jag som är så sjukt barnkär och bara längtar efter egna passade på och lånade Alfred! Massa gos å skratt! Har aldrig träffat en sån glad unge! Han log precis hela tiden! Helt galet hur man kan va så glad jämt! Söta söta pojken. Han kommer bli en riktig favorit hos tjejerna när han blir stor.

Efter jobbet blev det ätt åka ut till Birsta med Amanda och Matilda för att ta tag i julklapps fixandet. Varför lär man sig aldrig att fixa sånt i tid å inte bara nån dag innan jul! Fullt med folk överallt! Men nu är det fixat å klart iaf. SKÖNT!


Nu blir de promenad med bästaste hunden innan man hoppar in i duschen å dör en stund i soffan. Rätt skönt att man jobbar kväll imorrn å får sovmorgon, så här trött som ja e ikväll har ja inte vart på bra länge!
Picture
Ge mig sommar å värme igen TACK!
 
Picture
Present från T & R
Igår blev ja ett år äldre. Blev hela 24 år =P
Jobbade hela dagen
och åkte sedan för att fixa tårta till mina vänner som vid 19.00 knacka på
dörren.
Martin, Amanda, Rikard och Tina kom på besök å käka
tårta å umgås. Mkt trevligt! Längesen vi alla fem umgicks tsm.

Picture
Present från D (Fler som förstått vilken gottegris ja e hehe)
Senare på kvällen fick ja trevligt besök av D =) Blev mkt snack och lite tv tittande och vips va kl sena natten så de va dax att säga hej då så man skulle orka upp till jobbet idag.
När man har trevligt springer verkligen tiden iväg. Borde verkligen va tvärtom så man får "mer" tid.




Blev även lokalkändis igår på min dag hehe (mkt passande dag å bli de på ;) )
Började med att polisen kom in på jobbet med en IKEA flyttkartong som de hade hittat i ett dike vid en cykelväg i Timrå. I kartongen låg det en redan död katt, en som låg stel och bara skrek av dödsångest (denna avlivade vi omgående pga lidande) sedan fanns det två rätt pigga men MKT magra katter (alla runt 8-9månder gamla)
Kalla och hungriga små varelser som fick stanna hos oss på Veterinärhuset för värme och mat.
Jag tog kontakt med Sundsvalls djurhem för att höra om de hade plats för två små katter som behövde hjälp att hitta nya trygga hem. Självklart hade de plats!
Innan "Polisen" och "Snuten" (som vi döpte de till) skulle få flytta till djurhemmet skulle detta ut i medier för att ev kunna hjälpa till att få tag i personen som gjort detta.
Jag och Matilda fick träffa TV4 och tidningen "Dagens nyheter" för att visa upp katterna och berätta händelsen.
Så nu är man som sagt lokalkändis hehe! Bara hoppas katterna får ett bra nytt hem nu!

Allt detta får jag berätta och skriva om eftersom polisen har gett medtycke att ingen sekritess behövs på detta!
Picture
TV
Picture
Tidningen



Även idag fortsatte dagen bra!
Kom hem trött från jobbet och öppna brevlådan innan ja gick in.. Hittade inte bara räkningar denna gång utan ett paket som fick mig å le då det va en stor bild på mig,Leo och Lilja från den gamla goa tiden!
Öppnade och löste att de va från min älskade fru Milo! Tårarna kom direkt! Fan va ja saknar denna människa! Finns så mkt underbara minnen! Älskar dig så sjukt mkt Milo!
Vi har inte setts på ett bra tag nu å de känns riktigt pissigt men ja vet att vi alltid kommer va vänner ändå!
Tack så mkt för överraskningen min älskade fruga!
 
Super trevlig helg i glädjens tecken har de verkligen vart! Jag ÄR lyckligt lottad som har så underbara vänner runt mig!
I fredagas blev de hundträning på XXL´s parkering när de stände vid 20.00 tsm med Amanda och Martin.
Tränade IPO ingångarna att hon ska komma och sätta sig framför mig innan hon sätter sig i "fotposition"
Hon börjar fatta att hon inte ska springa å sätta sig fot direkt. Efter 3 lyckade ingångar så avbröt vi så hon minns de rätta!
Fick ta de lugnt i bilen en stund medans ja kolla på Amanda och martin när de tränade. Sedan fick hon komma ut å springa lite "budföring" mellan mig och Amanda, bara för att få springa å dampa av sig lite!
Efter träning blev de hem till Brugge/söderlund för fredags mys.. Martin laga mat. Super gott!. Sen blev de film. Älskar å va hemma hos dom å bara få ha deras sällskap =) Underbara ni!!

Picture
Present från Amanda <3
Lördagen va "min" dag ! Amanda, Matilda, Linnea och Mimmi hade fixat en "Lajjan
dag" eftersom ja fyller på måndag.(Tack snälla Martin som va hundvakt åt Saga)
De började hemma hos Matilda med fika. Kaka och varm oboy med grädde och
minimarshmallows. Sedan bar de av i snöovädret upp till södra berget för lite
bowling! Jag vann med 132 poäng ! Efter bowlingen åkte vi och handlade så vi
kunde laga mat ihop hemma hos Amanda och lite gottit som efterrätt! Efter mat
och mkt snack blev de å plocka fram spelen som vi brukar köra på våra
tjejkvällar ("med andra ord" & "picasso")
Blev att ja sov
över då de va snöstorm ute och inte alls kul väg mellan oss att köra själv i
mörkret när de e storm ute.

Vaknade idag sönda
med att Saga log rakt över mig och snarka gott! Min lillemysgris!!
<3
Gofrukost med Amanda (martin sov så gott efter ha jobbat
natt) och dold filming som blev riktigt rolig! dock e de en film som ej kommer
synas för allmänheten hehe. Den stannar i min å amandas ägor
hehe.
Efter god frukost packade vi in Saga och Hasko i bilen och
drog hem till
mig för en långpromenad. Underbar promenad i småkyla och lätt snö
som föll
från himlen. Blev en vänta på strax över 1 tim. Hundarna va helt slut
när
vi kom hem! inte konstigt eftersom de hoppat och busat i djupsnön under hela
promenaden typ!

Kvällen avslutades sedan på stan tsm med D. Riktigt trevligt va de! =) Så nu bäddar ja ner mig i soffan å väntar in morgondagen!
 
Just nu längtar ja bara tills att de ska bli lörda! Eftersom ja fyller på måndag ska mina underbara vänner hitta på nå skojsigt för mig på lörda! Spännande å se va de kan bli =) Har fått en order bara att inte boka upp nått efter kl 13,00! Jag har världens bästa vänner!
Innan 13 har ja oxå planer så de kommer bli en fullspäckad dag av glädje å mys! Precis va ja behöver =)


Eftersom ja inte kännt mig så pigg varken idag lr igår så blev de endast fysträning för saga idag =) Blev å gå iväg till fotbollsplan där de e fullt me snö som ingen har trampat ner. Där fick hon springa fram och tebax å jobba sig genom den djupa snön!
Grymt enkel men bra träning ! Så nu ligger hon i soffan bredvid mig å snarkar gott!


Ett tips till er där ute som oxå vill träna hund lr bara gå långpromenader fast de e mörkt ute så kan ja rek att köpa en pannlampa! Dom behöver inte va dyra alls!
Jag e super nöjd me min iaf! =) Liten å enkel att ha med överallt!
 
Picture
Igår va de 5 år sen den sötaste lilla hunden föddes !
Första födelsedagen som ja inte hade honom i närheten så ja själv kunde krama om å pussa på han! Men jag vet att han fick en bra födelsedag iaf!
Fick sms av mormor som berätta att han hade fått pannkakor med sylt å grädde hehe så ja tror han njöt som den prins han är!










 
Skön sovmorgon även idag! Klev upp å klädde på mig, tog med kameran och tog 1 tim promenad med Saga så hon fick leka av sig i snön så man kan passa på å fixa lite hemma medans hon sover sedan!
Tänk att man kan älska snön så mkt som hon gör! Helt tokig så fort hon får hoppa i de djupa =)
Dax å börja fixa här hemma för kl 15.00 blir de å träffa Tina med hundar vid Huli och gå elljusspåret och senare ikv blir de ännu en promenad, då tsm med Amanda och Rikard + hundar såklart =)